Ruuti-jääkarhuja ja kukkasipuleita Laajasalossa!

hannamikkonenYmpäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö

 

Maanantaina 3.10. järjestettiin Ympäristötoiminnan nuorisotyön RuutiBudjetin ideoidenkeruupäivä eli Rubufest Laajasalon yläkoulun 8.-9.-luokkalaisille.

Nuoret pääsivät pienryhmissään kiertämään 13-pisteistä rastirataa Action Track mobiiliaplikaatiolla. Päivän tavoitteena oli kerätä oppilailta paitsi ideoita ja ajatuksia heitä koskevista asioista sekä omasta asuinalueestaan, myös herätellä luonto -ja ympäristöasioissa kivan yhdessätekemisen avulla. Radan kiersi yli 200 nuorta Laajasalon peruskoulusta päivän aikana.

Päivän aikana kerrottiin tietysti, että mikä se Ruuti oikein on. Rasteilla nuorilta kysyttiin mm. kysymyksiä kuten “Mikä saisi sinut ja ystäväsi käymään nuorisotalolla?”, “Millaista harrastustoimintaa haluaisitte asuinalueellenne?”, “Mihin asiaan haluaisit aikuisen apua ja tukea kodin ja koulun ulkopuolella?”, “Pitäisikö kaupungissa olla kauniimpaa?” ja lähetettiin terveisiä politiikoille sekä nähtiin tällainen valkoinen epeli joka ei selvästikään ollut ihan omalla asuinalueellaan liikuskelemassa – vai oliko?

Jääkarhun rimpuilut osa 1.

Kukkasipulipisteellä kävi päivän aikana paljon jengiä. Nuoret istuttivat kukkasipuleita uimarannan lähellä olevan metsän reunustan täyteen joten kevät tulee taatusti olemaan värikäs! 🙂

istutus

Seuraava vaihe on sitten Rubu-työpajat, jossa nuoret pääsevät ideoimaan konkreettisia ehdotuksia alueelle! Apuna käytetään tänään Rubufesteillä kerättyä dataa.

Nuoret voivat ehdottaa parannuksia asuinalueelleen tai harrastusmahdollisuuksia, tapoja vaikuttaa ja saada apua sekä tukea, lisää retkiä jne. Nuoret saavat pajoissa ideoida ja pohtia kysymyksiä kuten miksi, miten, minne kuka ja kenen kanssa asia tullaan toteuttamaan.

Lopuksi ehdotukset menevät takaisin koululle äänestettäviksi ja ehdotuksista suosituimmat toteutetaan vuoden 2017 aikana.

Jos haluaisit tällaiseen työpajaan mukaan luettuasi tämän niin ota rohkeasti yhteyttä Laajasalon nuorisotaloon: laajasalon.nuorisotalo(at)hel.fi

Kuvia päivästä by: Roope Niemi

maisema

Kiitokset päivästä! 🙂

Luonnonharrastusterveisin,
    Alueen nuoriso-ohjaajat